Een vrijstaande zonwering of pergola:
overal lekker beschut buiten genieten.

In de tuin, op het terras of bij het zwembad, een vrijstaande zonwering of pergola kunt u overal plaatsen waar behoefte is aan beschutting tegen zon en regen. Er zijn verschillende manieren om een vrijstaande overkapping van doek te creëren: met vier robuuste kolommen of ranke staanders, als een parasol op één stevig verankerde poot of met een enkel of dubbel knikarmscherm op twee poten. Bij Van Beem hebben we al deze verschillende vrijstaande zonweringen in het assortiment, natuurlijk zonder uitzondering van het solide Duitse A-merk markilux.

vrijstaande_zonwering_blok3

Vrijstaande doekoverkapping op vier staanders

De vrijstaande metalen pergola met uitrolbaar zonnescherm-dak is een strakke oplossing voor de overkapping van elk terras. Als het niet te warm is, kunt u het doek oprollen in de netjes weggewerkte cassette. Brandt de zon te hevig, dan rolt u met een druk op de knop het dak uit. Vlak en naadloos gespannen in het frame, en bestand tegen windstoten tot windkracht 6. Deze vorm van overkapping is desgewenst aan te vullen met verticale screens om de wind te breken, tegen de laagstaande zon of om er een video op te projecteren! En vanzelfsprekend is het dak ook waterdicht, dus als het regent, zit u lekker droog. De afwatering zit in een van de staanders verstopt.

Vrijstaand zonnescherm op één poot

Een gouden idee van markilux: een compleet knikarmscherm gemonteerd op één poot. Ideaal om een flinke schaduwvlek te creëren. Bij het zwembad, in de tuin of op een terras. De flex-versie van de markilux ‘Planet’ is draaibaar, zodat u het vrijstaande textieldak kunt oriënteren op de zon. Het frame is beschikbaar in zeven kleuren, en voor het scherm kunt u natuurlijk kiezen uit de complete, rijke markilux-collectie. Voor de mooiste parasol ooit!

Terrasoverkapping vrijstaand op twee poten

Als het technisch lastig is om een zonnescherm aan een gebouw te bevestigen, bijvoorbeeld doordat er geen gebouw in de buurt is, is de markilux syncra dé oplossing voor het overdekken van een terras. De syncra bestaat uit één of twee knikarmschermen op twee poten die ofwel op een betonnen sokkel in de grond verankerd zijn, ofwel vastgezet met ‘verzwaringskisten’. Dat zijn metalen bakken die u kunt vullen met water, stenen of zand. Ook prima geschikt als bloembak. Een syncra met één scherm levert tot 30m2 schaduw, en met twee schermen 60m2. Eventueel kunt u nog veel meer terrasoppervlak creëren door de schermen te koppelen. Een perfecte oplossing voor een ‘vrijstaand’ horecaterras.

 • Kenmerken van vrijstaande
  zonwering

 • Onderhoudsvrij
 • Waterdicht
 • In vele kleuren en patronen
 • Opties voor vrijstaande
  zonwering

 • Afstandsbediening
 • LED-verlichting
 • Verwarming
 • Windsensor

Vrijstaande zonneschermen in onze showtuin

In onze showroom en -tuin in Zwanenburg kunt u diverse vrijstaande zonneschermen ‘in het wild’ bewonderen. U bent er zeven dagen per week van harte welkom.

MAAK EEN AFSPRAAK

VAKKUNDIG ADVIES

Wanneer u uw tuinproject laat uitvoeren door Van Beem staan we aan uw zijde bij iedere stap van het proces. Dit begint bij het in kaart brengen van uw wensen. Uw persoonlijke projectmanager voorziet u van vakkundig advies om tot het beste restultaat te komen.

NAUWKEURIG MAATWERK

Voor ieder project wordt een team van vakspecialisten samengesteld. Zij zorgen ervoor dat het project piekfijn wordt uitgevoerd. U kunt er bij ons vanuit gaan dat alles in perfecte staat wordt afgeleverd. Daar geven wij zelfs garantie op. Onze klanten verdienen alleen het allerbeste.

JARENLANGE ERVARING

Van Beem is een familiebedrijf in hart en nieren. Uw project wordt uitgevoerd door mensen met passie voor het vak. Waardevolle vakkennis wordt decennialang overgedragen, met als resultaat uitstekende dienstverlening.

WordPress Themes