Recht dak veranda:
kubistische veranda met onzichtbaar afschot

Sommige mensen zien het liefst een veranda met zo strak mogelijke lijnen. Maar een glazen veranda met recht dak, dat kan eigenlijk niet. Immers… de ene kant moet altijd lager zijn dan de andere, zodat het regenwater naar de dakgoot kan stromen. Bij een perfect platte veranda zou zich een grote plas regenwater op het dak verzamelen. Toch, als je onze speciale Cubo veranda’s bekijkt, lijkt het verandadak helemaal plat. Dat komt door het zeer slim weggewerkte afschot van de glazen ramen.

rechtdakveranda_blok3

Het geheim van de Cubo veranda: plat frame, schuin glas.

Het is waar dat het dak van deze design-veranda een perfecte hoek van 90˚ maakt met de vier staanders. De Cubo is als een kubus. Maar als je goed kijkt, zie dat het glas binnen de horizontale dakspanten heel licht naar één kant helt. Dat valt vooral op als het regent. Het water stroomt steeds naar dezelfde kant weg. Aan de lage zijde zit in de dakspant een onzichtbare goot met sneeuw- en bladrooster weggewerkt. Het water stroomt via die goot naar de plinten en vervolgens door regenbuizen in de staanders naar de afvoerput.

Een strakke plat dak veranda, vrijstaand of tegen het huis

Een plat dak veranda doet het heel goed vrijstaand ergens in de tuin. Maar we kunnen deze veranda ook prima aan het huis vast bouwen. Dat is vooral een goede oplossing als bij de woning geen ruimte is om de hoogte in te werken om schuinte te creëren, bijvoorbeeld door lage ramen op de verdieping. Een standaard veranda wordt dan aan de voorkant al gauw te laag voor mooi. Met een recht dak-veranda houdt u aan de voorkant nog steeds voldoende hoogte over voor een vrije blik over de omgeving. We kunnen een platdakveranda bouwen tot een formaat van 4 meter diep en 7 meter breed. Meer dan genoeg voor de meeste gevels.

 • Kenmerken van een
  recht dak veranda

 • Onderhoudsvrij
 • Waterdicht
 • Roestvast
 • Grote maten mogelijk
 • Opties voor veranda’s
  inrichting en comfort

 • Zonwering
 • Vloeren
 • Verlichting
 • Dubbele deuren
 • Verwarming
 • Verandameubels
 • Electriciteit

Bezoek onze showroom

Wilt u de plat dak veranda in het echt zien en eens van nabij bekijken hoe het afwateringssysteem erin verwerkt is? Dat kan in onze showroom in Zwanenburg. Daar vindt u tientallen veranda’s en serres op ware grootte, waaronder ook een full-size recht dak veranda. Wij ontvangen u er graag. Neem contact op voor een afspraak of kom gewoon eens binnen wandelen. Wij zijn 7 dagen per week geopend.

MAAK EEN AFSPRAAK

VAKKUNDIG ADVIES

Wanneer u uw tuinproject laat uitvoeren door Van Beem staan we aan uw zijde bij iedere stap van het proces. Dit begint bij het in kaart brengen van uw wensen. Uw persoonlijke projectmanager voorziet u van vakkundig advies om tot het beste restultaat te komen.

NAUWKEURIG MAATWERK

Voor ieder project wordt een team van vakspecialisten samengesteld. Zij zorgen ervoor dat het project piekfijn wordt uitgevoerd. U kunt er bij ons vanuit gaan dat alles in perfecte staat wordt afgeleverd. Daar geven wij zelfs garantie op. Onze klanten verdienen alleen het allerbeste.

JARENLANGE ERVARING

Van Beem is een familiebedrijf in hart en nieren. Uw project wordt uitgevoerd door mensen met passie voor het vak. Waardevolle vakkennis wordt decennialang overgedragen, met als resultaat uitstekende dienstverlening.

WordPress Themes