Groots uitzicht met een glazen schuifwand.
De schuifpui is terug van nooit weggeweest.

In de jaren 70 werden overal in Nederland ‘doorzonwoningen’ gebouwd, met als belangrijkste kenmerk een grote glazen schuifwand - de zogenaamde schuifpui - aan de tuinzijde. Juist door de populariteit in de jaren 70 heeft deze schuifpui een wat oubollig imago gekregen. Raar, want het is een bijzonder prettige manier om een lichte woonkamer te creëren, met tegelijk een brede open toegang tot de tuin.

Glaswand

Glazen schuifwand of toch een vouwwand

Nu steeds meer mensen een veranda met glazen wanden aan huis laten bouwen komt daarmee ook de glazen schuifwand weer in beeld. Het belangrijkste voordeel van een glazen schuifpui is natuurlijk het grote raam met onbelemmerd uitzicht naar de tuin. Nadeel is dat het raam ergens naar toe moet schuiven. Ook opengeschoven neemt de schuifdeur ruimte in. En als u kiest voor een deur in bijvoorbeeld drie of vier delen die achter elkaar of naar twee zijden wegschuiven, dan is het voordeel van het grote raam weer weg. In dat geval kunt u beter voor een glazen vouwwand kiezen die als een harmonica helemaal naar één of twee kanten weg klapt.

Welk schuifwandsysteem kiest u?

Als u overweegt een veranda te laten aanbouwen of u wilt aan de terraszijde van uw woning een schuifpui in de gevel, laat u dan eerst terdege informeren over de mogelijkheden. Bij het aanbouwen van een veranda kunnen de veranda-specialisten van Van Beem - ook bekend van Mooieverandas.nl - u probleemloos ondersteunen. Ook als het aankomt op wat meer grootscheepse aanpassing van uw gevel kunt u bij Van Beem terecht, al schakelen wij dan graag een aannemer in, die onder onze verantwoordelijkheid het constructieve werk uitvoert.

 • Kenmerken van een
  glasschuifwand

 • 100% transparant
 • Veiligheidsglas
 • Naar beide kanten verschuifbaar
 • Standaard met RVS handgreep
 • Opties voor glasschuifwand
  inrichting en comfort

 • Winddichtprofielen

Schuifwanden-expositie

In onze showroom in Zwanenburg staat een van de grootste collecties veranda’s van Nederland, voorzien van verschillende soorten schuifdeuren en vouwwanden. U bent er zeven dagen per week welkom om proefondervindelijk de verschillende mogelijkheden uit te proberen.

MAAK EEN AFSPRAAK

VAKKUNDIG ADVIES

Wanneer u uw tuinproject laat uitvoeren door Van Beem staan we aan uw zijde bij iedere stap van het proces. Dit begint bij het in kaart brengen van uw wensen. Uw persoonlijke projectmanager voorziet u van vakkundig advies om tot het beste restultaat te komen.

NAUWKEURIG MAATWERK

Voor ieder project wordt een team van vakspecialisten samengesteld. Zij zorgen ervoor dat het project piekfijn wordt uitgevoerd. U kunt er bij ons vanuit gaan dat alles in perfecte staat wordt afgeleverd. Daar geven wij zelfs garantie op. Onze klanten verdienen alleen het allerbeste.

JARENLANGE ERVARING

Van Beem is een familiebedrijf in hart en nieren. Uw project wordt uitgevoerd door mensen met passie voor het vak. Waardevolle vakkennis wordt decennialang overgedragen, met als resultaat uitstekende dienstverlening.

WordPress Themes