Een Italiaanse of Spaanse olijfboom kopen? Kijk bij onze mediterrane planten!

Van een klein olijfboompje om zelf in de grond te planten tot een enorme olijfboom in pot… U vindt olijfbomen in alle formaten en vormen in onze collectie mediterrane planten. Planten van topkwaliteit, door onze specialisten eigenhandig geselecteerd bij onze kwekers in Italië en Spanje.

Bomenuitzoeken

Zijn mediterrane planten winterhard?

Goede vraag, helder antwoord: Ja, de mediterrane planten die wij verkopen zijn winterhard. U kunt ze buiten laten staan, al is het met name voor olijfbomen en citrusbomen wel aan te raden ze bij zeer lage temperaturen te beschermen met bijvoorbeeld textieldoek of een grote zak. En vanzelfsprekend vragen al deze mediterrane planten ook om een zonnige plek in uw tuin. Een vijgen- of sinaasappelboom bijvoorbeeld doet het prima tegen een zuidgerichte muur.

Olijfboom verzorgen

Een olijfboom kan goed tegen de kou. Sterker, de boom bloeit alleen na een koele winter en een zonnig voorjaar. U kunt de boom als kuipplant houden en in de winter binnen zetten, maar hij doet het ook prima in een kleihoudende grond, zolang deze maar wel goed vocht doorlaat. Dus u kunt eventueel tuinaarde gebruiken, aangevuld met kleikorrels. En de lente en zomer - tot oktober - licht bemesten met koemest- of kunstmestkorrels (formule 10-10-10). Geef een in de grond geplante olijfboom het eerste jaar voldoende water, zodat de boom aanslaat. Echter niet te nat, omdat dan de wortels kunnen gaan rotten. Na het eerste jaar de olijfboom niet te veel water geven. Zo stimuleert u de wortels zich diep te ontwikkelen, voor een gezonde olijfboom.

Kom kijken bij de olijfboomspecialist

Gezien ons ruime assortiment mediterrane planten en onze handmatige selectie bij onze kwekers in Italië en Spanje kunt u ons wel olijfboomspecialist noemen. Kom kijken in onze showtuin. U vindt er zeker een olijfboom of andere mediterrane plant die zich thuis zal voelen in uw tuin.

MAAK EEN AFSPRAAK

VAKKUNDIG ADVIES

Wanneer u uw tuinproject laat uitvoeren door Van Beem staan we aan uw zijde bij iedere stap van het proces. Dit begint bij het in kaart brengen van uw wensen. Uw persoonlijke projectmanager voorziet u van vakkundig advies om tot het beste restultaat te komen.

NAUWKEURIG MAATWERK

Voor ieder project wordt een team van vakspecialisten samengesteld. Zij zorgen ervoor dat het project piekfijn wordt uitgevoerd. U kunt er bij ons vanuit gaan dat alles in perfecte staat wordt afgeleverd. Daar geven wij zelfs garantie op. Onze klanten verdienen alleen het allerbeste.

JARENLANGE ERVARING

Van Beem is een familiebedrijf in hart en nieren. Uw project wordt uitgevoerd door mensen met passie voor het vak. Waardevolle vakkennis wordt decennialang overgedragen, met als resultaat uitstekende dienstverlening.

WordPress Themes