Een carport beschermt uw auto en verfraait uw tuin

Heeft u voldoende ruimte om op eigen terrein - bijvoorbeeld naast uw entree of vóór de garage - een of twee auto’s te parkeren? Dan kunt u overwegen een carport te laten bouwen. Een aluminium of houten carport bouwen kan in veel gevallen zonder vergunning en in veel gevallen kunt u de kosten voor de carport gewoon bij de waarde van uw huis optellen. Een carport aan huis is een waardevast bezit en een prima investering. Ook al omdat uw auto veilig en droog staat en er minder risico is op beschadiging door vogelpoep, hagel of vallende takken. Bovendien blijft u bij het in- en uitstappen onder de carport ook zélf lekker droog.

Toogcarport,gif

Garage of carport aan huis

De lage kosten voor een carport maken hem aantrekkelijker dan een garage. En in de praktijk blijkt dat mensen een garage al gauw gaan gebruiken voor opslag. Ze zetten er fietsen, tuingereedschap en dozen in, zodat de auto toch weer gewoon buiten blijft staan. Terwijl een carport gewoonlijk wél gereserveerd blijft voor het parkeren van de auto. Of een motor natuurlijk, want ook die staat liever schoon en droog.

Carport bouwen? Vraag uw gemeente naar de regels!

Sommige gemeenten hebben regels rond het plaatsen van een carport. Een carport moet bijvoorbeeld aan alle zijden ‘open’ zijn. Gevolg: u mag uw carport niet aan het huis vast bouwen omdat hij daarmee aan één zijde dicht is. Andere gemeenten hebben regels over de vorm van het dak (meestal is dan een zadeldak of puntdak verplicht) of stellen dat de carport op een bepaalde afstand van de erfgrens of het huis moet staan. Laat u dus goed vooraf informeren, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Advies over een carport kopen

Wilt u een carport bouwen of laten bouwen? Vraag advies bij de specialisten van Van Beem. Wij kunnen u alles vertellen over carportmaterialen, verschillende vormen en formaten en de daarmee gepaard gaande carport-prijzen. Overleg met een carportspecialist is met name verstandig als u een voertuig met bijzondere afmetingen wilt stallen. Een carport voor een caravan vraagt flink meer hoogte, te realiseren met hogere staanders, of met een rond koepel- of toogdak. Maar ook een kleine aan huis gebouwde ‘motoport’ voor een motorfiets (of twee) maken we met veel plezier voor u op maat.

 • Kenmerken van een
  carport

 • Onderhoudsvrij
 • Waterdicht
 • Roestvast
 • Grote maten mogelijk
 • Opties voor carport
  inrichting en comfort

 • Vloeren
 • Verlichting
 • Glasschuifwanden
 • Aluminium rabatwand

Inspiratie in onze carportcorner

Op ons parkeerterrein en in onze 10.000 m² showroom staan naast heel veel veranda’s ook diverse carports op ware grootte. U bent van harte welkom voor een inspirerende bezichtiging en er is ook altijd iemand die u kan adviseren. Graag tot gauw in Zwanenburg!

MAAK EEN AFSPRAAK

VAKKUNDIG ADVIES

Wanneer u uw tuinproject laat uitvoeren door Van Beem staan we aan uw zijde bij iedere stap van het proces. Dit begint bij het in kaart brengen van uw wensen. Uw persoonlijke projectmanager voorziet u van vakkundig advies om tot het beste restultaat te komen.

NAUWKEURIG MAATWERK

Voor ieder project wordt een team van vakspecialisten samengesteld. Zij zorgen ervoor dat het project piekfijn wordt uitgevoerd. U kunt er bij ons vanuit gaan dat alles in perfecte staat wordt afgeleverd. Daar geven wij zelfs garantie op. Onze klanten verdienen alleen het allerbeste.

JARENLANGE ERVARING

Van Beem is een familiebedrijf in hart en nieren. Uw project wordt uitgevoerd door mensen met passie voor het vak. Waardevolle vakkennis wordt decennialang overgedragen, met als resultaat uitstekende dienstverlening.

WordPress Themes